SOLIDARITAT
Societat 01/12/2011

El Banc dels Aliments recull més de mil tones de menjar, més del doble que l'any passat

El Banc dels Aliments ha superat totes les previsions i ha recollit 1.095 tones de menjar en la tercera edició del Gran Recapte. Les entitats socials creuen que la crisi ha estimulat la solidaritat dels ciutadans

Lara Bonilla
1 min
El magatzem del Banc dels Aliments / PERE VIRGILI

BarcelonaEl Banc dels Aliments s'havia marcat com a objectiu recollir 800 tones de menjar en el marc del Gran Recapte que es va celebrar el cap de setmana passat. L'objectiu, però, s'ha superat amb escreix i s'han recollit més d'un miler de tones de menjar, més del doble que l'any passat, que se'n van recollir 400.

La crisi ha estimulat la solidaritat dels ciutadans. "Sí que hem notat la crisi. Més gent s'hi ha abocat, a l'hora de donar menjar, i també hem notat més interès tant de voluntaris com de les cadenes d'alimentació", explica Laia Guinjoan, responsable del Gran Recapte.

Avui encara continuaven arribant caixes amb queviures a la seu del Banc dels Aliments i, de fet, les donacions s'han estès fins diumenge que ve.

També s'ha superat el nombre de voluntaris. Hi han participat 7.500 persones –l'any passat ho van fer 3.800. Guinjoan destaca que les poblacions que han participat al Gran Recapte s'han fet seva la iniciativa. "Qui més qui menys coneix algú que està patint la crisi, i per això aquesta iniciativa toca a molta gent", diu Guinjoan.

La Fundació La Caixa també ha anunciat avui que, sumant totes les campanyes de recollida d'aliments a tot Espanya, ha aconseguit reunir-ne un total de 500 tones.

stats