La solució de Renfe per al canvi horari: els trens nocturns s'aturaran una hora per arribar a destí quan tenen previst

L'operadora ferroviària assegura que es tracta d'una operació habitual en casos com aquest. La mesura afectarà únicament els trens hotel

La matinada del proper diumenge finalitzarà l'horari d'estiu i els rellotges es retardaran una hora, de manera que a les 3 hores tornaran a ser les 2 hores i, per tant, hi haurà una hora més. Davant aquesta situació, Renfe aturarà a les 3 hores els trens nocturns que circulin la nit de dissabte a diumenge per "arribar a destí a l'hora programada". Així ho ha comunicat aquest divendres l'operadora ferroviària en un missatge a Twitter: "La nit del 25 al 26 d'octubre els trens nocturns de Renfe paren una hora per arribar a destinació a l'hora programada".Aquesta mesura ha causat l'estupefacció d'alguns usuaris de la xarxa social, així com tot un seguit de tuits humorístics, i alguns usuaris es preguntaven si es tractava d'un error o un 'fake'. No obstant això, el mateix missatge també queda recollit en una nota de premsa a la pàgina web de Renfe.

Fonts de l'operadora han confirmat a l'ARA que es tracta d'un "sistema habitual que sempre s'ha fet" quan s'endarrereix l'horari. "Els trens es quedaran aturats a les dues (quan serien les 3 hores) durant una hora, i a les tres reprendran el camí per continuar amb l'horari oficial", expliquen. "Els viatgers faran una hora més de viatge, però arribaran a l'hora que havien previst", continuen les fonts, per afegir que aquesta situació només afectarà els trens hotel, els únics que circulen de matinada.

Renfe deixa clar que es tracta d'una mesura que, en els casos en què que l'horari s'avança (a les 2 hores passen a ser les 3), no es pot fer. "No podem guanyar una hora i els trens arriben una hora més tard".