LA RIFA DE NADAL
Societat 22/12/2010

Sort estira 15 milions del segon premi

L'administració de Xavier Gabriel ha venut 15 sèries del número més baix que ha resultat agraciat. L'ha venut integrament per taquilla

Redacció
2 min
Xavier Gabriel, exultant

BarcelonaDesprés que els cinquens i els quarts premis deixessin milions a Catalunya i el País Valencià, la fortuna ha volgut que el segon premi tampoc s'hagi escapat. L'administració més coneguda de l'Estat, la Bruixa d'Or, ha repartit 15 sèries del 00147. Cada sèrie està premiada amb un milió d'euros.

Sort està de celebració, una vegada més. El propietari de la Bruixa d'Or, Xavier Gabriel, havia preparat una celebració a gran escala en cas que caigués algun premi. En dues carpes instal·lades davant la cèlebre administració s'hi repartien piruletes, tant amb el número premiat com amb el nom de mitjans de comunicació.

També hi havia pernil de Guijuelo que Gabriel comercialitza amb el seu nom, igual que un vi que també es repartia. En el moment que ha tocat el segon premi, el primer que ha fet Gabriel és agafar-ne una ampolla i dir que el vi li havia donat sort. Després ha aparegut un camió de l'equip de motociclisme que patrocina la Bruixa d'Or, anomenat TMR, d'on han sortit dos cotxes pintats amb el nom de l'establiment.

Sort respirava molt ambient, però cap dels afortunats encara no s'hi ha apropat. Encara no se sap on ha tocat el premi, que s'ha venut per taquilla, perquè hi compra molta gent de tot el territori.

Gabriel calcula que en total la Bruixa d'Or ha repartit uns 35 milions d'euros, 15 provinents d'aquest segon premi i 20 més perquè la grossa acaba en 0, un número molt venut. També ha rascat una sèrie d'un cinquè premi, el del número 15548, que havia venut per Internet.

La seva administració ha venut, al llarg de l'any, 57 milions d'euros en loteria.

Un clar protagonista

Com ja és costum, Xavier Gabriel ha estat el gran protagonista de la festa a la capital del Pallars Sobirà. Molt emocionat –mai no havia repartit el segon premi–, ha dit que a primera hora ja havia vaticinat que cauria a la Bruixa d'or. A més, ell havia apostat pel nombre capicua 15551 per la grossa, i tenia íntegre el 79253, un número igual que el de la grossa però acabat en 3.

Una quarantena de periodistes de mitjans de tot l'Estat s'han apropat a Sort.

En qualsevol cas, el premi no s'ha quedat només a Catalunya. Els dècims afortunats també s'han venut a Sestao (Biscaia), Vélez de Benaudaula (Granada), Roa de Duero (Burgos), Calatayud (Saragossa), Santiago de Compostel·la i a dues administracions de Madrid.

stats