Dos jutjats de Martorell aturen l'activitat pel mal estat del sostre i el TSJC ho comunica al poder judicial

Operaris de Justícia reparen la part del sostre que va caure dissabte sense ferir ningú

Dos jutjats de primera instància i instrucció de Martorell –els números 1 i 6– han decidit aturar l'activitat aquest dilluns després que dissabte, quan els jutjats estaven buits, caiguessin fragments del sostre sense ferir ningú. Operaris del departament de Justícia treballaven avui per reparar les instal·lacions, segons fonts de la conselleria. Però la incidència ha revelat un cop més les tensions entre les dues institucions. En un comunicat fet públic aquesta tarda, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha explicat que ha posat en coneixement dels seus superiors, el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el problema perquè decideixi quan han de tornar a funcionar els jutjats. 

En el seu escrit, el president del TSJC, Jesús Maria Barrientos, recorda "les reiterades peticions i requeriments" que ha fet arribar a la conselleria de Justícia sobre "el greu problema que afecta a les instal·lacions dels jutjats de Martorell" –situats als baixos d'un edific amb més serveis– i li demana al poder judicial que "ho tingui en consideració" i que "valori" quan els jutjats han de reprendre la seva activitat, després dels despreniments i que hagi caigut aigua a sobre d'expedients i altra documentació del jutjat.

Des del departament de Justícia asseguren que el despreniment s'ha produït per un problema aliè a l'estat de les instal·lacions i l'atribueixen a la comunitat de veïns. També expliquen que des de primera hora d'aquest dilluns un aparellador de la conselleria i diversos tècnics treballen per resoldre'l.

Aquest gener el departament de Justícia va anunciar la construcció d'un nou palau de justícia en uns terrenys a tocar de l'estació de tren Martorell Central que agruparia tots els serveis judicials del municipi. L'edifici ha de començar a aixecar-se el 2022 i entrar en funcionament el 2024.

Més continguts de