SOCIETAT
Societat 01/06/2011

El jutge imputa tres directius d'Spanair per l'accident que va causar la mort de 154 persones

Els cita a declarar a partir del 20 de juny

Acn
2 min

BarcelonaEl titular del jutjat número 11 de Madrid, Javier Pérez, ha imputat tres directius d'Spanair com a possibles autors de 154 homicidis imprudents i 18 lesions imprudents per l'accident que va tenir lloc l'agost de 2008 a l'Aeroport de Barajas.

Es tracta del cap de torn dels mecànics la base a Madrid, José Antonio V., el cap de la divisió de manteniment, David T., i el cap de servei de qualitat d'Spanair, Alejandro S.

El jutge recull d'aquesta manera la petició que havia fet l'Associació d'Afectats del Vol Spanair JK5022. En aquesta causa també hi ha imputats dos mecànics que es van fer càrrec de la reparació de l'avió: Felipe G.R. i el cap de manteniment, Jesús T.A.

Els tres directius d'Spanair declararan previsiblement els pròxims 20, 21 i 22 de juny. Hauran de donar explicacions per les suposades errades que va detectar l'informe dels pèrits, que apuntava que els tècnics havien despatxat de forma errònia l'avió després de trobar una primera averia abans de l'enlairament. La imputació deriva del fet que segons el jutge el personal d'Spanair podria no estar suficientment preparat ni format per fer-se càrrec d'aquest tipus d'averies.

Segons Pérez, hi ha indicis de l'ús de procediments inadequats fet que podria haver conduït a l'accident. En primer lloc, perquè el cap dels mecànics de torn hauria donat per bona la reparació que es va fer, i en segon lloc, perquè els caps del servei de qualitat i de la divisió de manteniment podrien ser responsables per l'omissió d'informació adequada als tècnics de manteniment.

El jutge també manté la imputació per als dos mecànics que ja consten a la causa. El cap de manteniment haurà de tornar a declarar el pròxim 21 de juny. L'objectiu és ampliar la seva declaració i contrastar-la amb les noves dades obtingudes a partir dels informes dels pèrits.

stats