Societat 27/04/2013

Monòlegs globals contra la pobresa: humoristes de tot el món denuncien les desigualtats en un xou

La Fundació Bill i Melinda Gates recorre al poder de l'humor per sensibilitzar la població

Ara
1 min

BarcelonaLa pobresa és un tema molt seriós, però se'n pot fer broma si es tracta d'ajudar a sensibilitzar la població. Amb aquesta premissa ha nascut 'Stand Up Planet', un projecte finançat per la Fundació Bill i Melinda Gates per crear un xou global que parli de les dures condicions que es viuen en molts punts del planeta. El xou és un documental de televisió de quatre capítols produït als Estats Units que mostra monòlegs de diferents humoristes.

La primera part s'ha enregistrat a Sud-àfrica i l'Índia. El còmic Hassan Minhaj ha viatjat des de Los Angeles fins a Bombai i a Johannesburg per trobar els còmics més divertits. "És un experiment, però s'emmarca en la llarga tradició de la comèdia per intentar provocar temes de conversa", diu un dels creadors del projecte a Co.Exist.

En el clip que acompanya la notícia, l'humorista Kagiso Lediga fa broma sobre com els sud-africans se senten superiors als països menys avançats de l'Àfrica. L'espectacle servirà per comprovar si els acudits que fan riure el públic de Sud-àfrica també fan riure el públic global.

stats