Societat 07/08/2012

La Guàrdia Civil localitza el cos del submarinista desaparegut a les Medes

Els bussejadors havien iniciat la cerca poc abans de les dotze del migdia després de delimitar el perímetre. El departament d'Agricultura ha informat que es tracta d'un biòleg marí del Parc del Montgrí que feia apnea en el moment dels fets

Acn
2 min

Torroella de MontgríLa Guàrdia Civil ha localitzat a tres quarts d'una del migdia el cos del submarinista desaparegut a les illes Medes. Els bussejadors del Grup d'Especialistes en Activitats Subaquàtiques (GEAS) han iniciat la cerca poc abans de les dotze del migdia després de limitar el perímetre d'actuació. Pocs minuts després han pogut trobar-lo. El submarinista era biòleg marí i treballava de tècnic del Parc del Montgrí, illes Medes i el Baix Ter. En el moment de l'incident, dilluns a les vuit del vespre, practicava apnea a les illes Medes, acompanyat d'una altra persona que es trobava en una barca.

Els cossos d'emergències havien reprès a dos quarts de set del matí d'aquest dimarts la recerca del submarinista desaparegut prop de les illes Medes, a Torroella de Montgrí (Baix Empordà), aquest dilluns al vespre. El bussejador s'hauria trobat malament quan feia una maniobra d'ascens cap a la superfície. Immediatament va començar la recerca, que es va interrompre cap a les deu del vespre i s'ha reprès a trenc d'alba.

Bombers de la Generalitat, efectius de la Guàrdia Civil, Salvament Marítim, Mossos d'Esquadra i Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), a més de voluntaris del Club Nàutic de l'Estartit, participen en la recerca.

Des del departament d'Agricultura s'ha informat que el desaparegut formava part del cos tècnic del Parc del Montgrí, illes Medes i el Baix Ter des del 2009. Es tracta d'un biòleg marí que en el moment de l'incident practicava apnea a les illes Medes acompanyat d'una altra persona que es trobava en una barca.

El Parc no donarà llicències d'immersió durant aquest dimarts, per bé que els centres d'immersió funcionaran amb normalitat.

La setmana passada un submarinista va perdre la vida mentre bussejava en una cova de la cala Ferriol, entre l'Estartit i l'Escala. En aquest cas, la policia va destacar que la víctima mortal i els seus acompanyants havien fet una imprudència, en submergir-se en una zona en què calien uns coneixements tècnics de submarinisme avançat que no tenien.

stats