Ensenyament
Societat 14/05/2012

Els límits a les substitucions de mestres aprovats per Wert s'aplicaran a Catalunya a partir de setembre

Tot i que el reial decret espanyol entrava en vigor el 23 d'abril, Ensenyament constata les "dificultats" de la seva aplicació aquests últims dos mesos de curs

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEls límits a les substitucions de docents públics amb personal interí que va aprovar el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, no es faran efectius a Catalunya fins al proper curs, a causa de les "dificultats" que generaria, segons el departament d'Ensenyament, la seva aplicació en aquests últims dos mesos del curs 2011-12.

La conselleria d'Ensenyament ha fet públics avui els criteris de substitució del personal dels centres escolars. Per al període entre maig i juny, es preveu que les baixes als centres de primària es substituiran a partir del cinquè dia laborable, mentre que als instituts de secundària serà a partir del setè dia.

El reial decret del govern espanyol, que era d'aplicació des del 23 d'abril, establia que no es cobrissin les baixes amb personal interí fins més tard del desè dia laborable. No obstant això, fins al juny, el govern català preveu aplicar aquest límit només al batxillerat, formació professional, ensenyaments artístics, ensenyaments esportius i d'idiomes, ensenyaments d'adults i serveis educatius.

Per a l'ensenyament obligatori, en canvi, la norma estatal serà d'aplicació a Catalunya a partir del proper curs 2012-13, al setembre, segons detallen també els criteris enviats avui per Ensenyament als centres escolars catalans.

stats