Societat 14/05/2014

740 detinguts en una gran operació policial contra empreses fictícies

Els arrestats feien altes a la Seguretat Social per obtenir prestacions d'atur o autoritzacions de residència i feina a estrangers

Efe
1 min

MadridLa policia ha detingut 740 persones i n'ha imputat 1.241 per defraudar més de 20,5 milions d'euros a les arques públiques en l'operació més gran de la policia espanyola contra les empreses fictícies.

Hi ha 135 empreses investigades que suposadament es dedicaven a hostaleria, construcció, missatgeria, neteja i jardineria, algunes de les quals a Barcelona, València, Castelló i Alacant. També hi ha detinguts a Madrid, Guadalajara, Almeria, Granada i Jaén.

Entre els arrestats hi ha trenta administradors de les falses empreses que sense exercir activitat real feien altes a la Seguretat Social per obtenir il·lícitament prestacions o obtenir autoritzacions de residència i feina a ciutadans estrangers.

S'ha constatat que des d'aquestes empreses s'havien fet més de 8.400 altes amb què s'haurien obtingut més de 2.100 prestacions o subsidis d'atur i 362 estrangers haurien intentat regularitzar la seva situació.

stats