Successos

Un dels jutges que instrueix les causes contra l'independentisme rep un fals paquet bomba al seu despatx

Era una capsa de sabates que contenia una estació meteorològica que simulava ser un temporitzador

ARA
1 min
Fals paquet bomba que anava dirigit al despatx del jutge Aguirre.

BarcelonaEl titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, el jutge Joaquín Aguirre, va rebre dijous passat un fals paquet bomba que va ser detectat abans que arribés al seu despatx de la Ciutat de la Justícia, segons ha avançat El Mundo i ha pogut confirmar l'ARA. A dins del paquet, d'una mida similar a una capsa de sabates, hi havia una estació meteorològica que simulava ser un temporitzador i just a sota hi havia un paquet més petit embolcallat, que a simple vista semblava la càrrega explosiva.

La capsa estava recoberta amb un paper marró on hi havia escrita a mà la direcció de la Ciutat de la Justícia i que anava adreçat al titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona. Els Mossos d'Esquadra ja estan investigant qui hi ha darrere d'aquest enviament, que va aconseguir entrar a les dependències judicials, però va ser interceptat abans d'arribar al despatx d'Aguirre.

El titular del jutjat número 1 de Barcelona ara mateix està instruint dues causes amb molt pes mediàtic: l'operació Volhov i el cas Negreira. El primer investiga presumptes connexions de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i alguns dels seus col·laboradors amb suposats contactes russos. La segona causa afecta el Futbol Club Barcelona, ja que Aguirre està investigant una presumpta trama de corrupció entre el club culer i Enríquez Negreira, que en el moment dels fets era vicepresident del comitè tècnic d'àrbitres.

stats