SOCIETAT
Societat 07/01/2012

Presó provisional sense fiança per l'acusat de matar la seva dona a l'Ametlla de Merola

Els Mossos van detenir-lo aquest dijous quan va tornar a casa seva per anar a buscar menjar o roba

Acn
2 min

BarcelonaUn jutjat d'instrucció de Berga ha ordenat presó provisional sense fiança a l'espera del judici per l'home acusat de matar la seva dona de 54 anys a l'Ametlla de Merola, al terme municipal de Puig-reig (Berguedà), el passat dimarts.

L'home ha passat a disposició judicial el matí d'aquest dissabte i hores més tard fonts policials han confirmat la decisió del jutge.

Els Mossos van detenir Enric P. C., de 57 anys, quan es va apropar a casa per anar a buscar menjar o roba. Fins llavors el presumpte autor de l'assassinat de la seva dona portava dos dies desaparegut.

Es coneix que l'acuat patia problemes psicològics i que va marxar de casa seva després que el germà de la víctima trobé el cos de la dona.

La detenció es va produir aquest dijous al matí, cap a dos quarts de nou, després d'un dispositiu extraordinari de recerca que va començar després dels fets, que van tenir lloc dimarts passat.

En el dispositiu hi van participar dotacions de l'Àrea Territorial d'Investigació, serveis territorials diversos i dotacions de seguretat ciutadana del Berguedà i del Bages del cos de Mossos d'Esquadra. També hi han participat policies locals i efectius de la Direcció General de Protecció Civil.

Després de la seva detenció, els agents van portar el presumpte homicida a l'Hospital Sant Bernabé de Berga per a fer-li una revisió. Tot seguit, Enric P.C va ser traslladat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la capital del Berguedà.

Amagat dos dies al bosc

Fonts properes al cas van explicar que el presumpte autor del crim s'hauria amagat durant aquests dos dies en un cobert situat a un bosc proper al domicili de la víctima.

Manifestació contra la violència masclista

Un centenar de persones es van concentrar dimecres a les dotze migdia davant de l'Ajuntament de Puig-Reig i, mitja hora més tard, davant del consistori de Navàs per condemnar el presumpte episodi de violència masclista, que va tenir lloc a l'antiga colònia tèxtil de l'Ametlla de Merola.

En aquests actes, l'alcalde de Puig-Reig, Antoni Clement, va condemnar la violència masclista, ja que, segons va dir, "tot apunta que l'autor del crim és el marit de la víctima".

stats