Societat 22/08/2011

Salt vol paralitzar les llicències per centres de culte durant un any al polígon Torre Mirona

La proposta del govern local serà discutida en el ple extraordinari d'aquest dimecres

Redacció
1 min

BarcelonaSalt podria suspendre durant un any la concessió de llicències per centres de culte al Polígon de Torre Mirona de la població gironina si aquest dimecres s'aprova la proposta que farà el govern local de CiU en el ple extraordinari que hi ha convocat.

Fonts del consistori han assegurat al diari ARA que l'objectiu d'aquesta proposta és potenciar l'activitat econòmica al polígon en un moment de crisis on s'ha d'apostar per l'activitat productiva per generar riquesa i llocs de treball. Es dóna la circumstància que hi ha dues entitats magrebines que han adquirit un terreny per poder fer una mesquita. De fet, en el darrer ple ordinari l'alcalde, Jaume Torramadé (CiU), va anunciar que les entitats que han adquirit els terrenys són Al Hilal i Magrebins per la pau i va retreure a l'anterior alcaldessa Iolanda Pineda (PSC) que no n'informés en el seu moment. Cal destacar que l'entitat evangèlica Holy Ghost Fellowship International també vol situar al polígon un centre religiós.

Les mateixes fonts han indicat que CiU ja va plantejar en el seu moment ubicar tots els centre de culte al polígon industrial i recuperar els espais que ocupen al nucli urbà. Una proposta que no va tirar endavant. Al maig de l'any passat, el ple municipal va aprovar la normativa per limitar l'obertura de centres de culte al polígon industrial, canviant la qualificació del sòl per ús religiós. Ara el nou consistori pretén suspendre qualsevol llicència per centres de culte durant un any.

Fonts del govern local de Salt, han assegurat que si aquesta proposta s'aprova es pot tornar a revisar quan hagin passat 12 mesos.

stats