TECNOLOGIA
Societat 06/03/2011

Microsoft busca com plantar cara a l'iPad 2

La companyia de Gates vol estudiar bé l'aparell d'Apple per llançar la seva proposta, que inclouria el nou Windows 8

S. Sabaté
1 min
Una mostra ipad2

BarcelonaLa presentació del nou iPad 2 per part d'Apple ha tornat a revolucionar el món dels tablets. Les altres companyies volen reposicionar-se i mirar de contraatacar la febre iPad, del qual l'any passat es van vendre 14,8 milions d'unitats a tot el món. En total, es van vendre 17 milions d'aquests aparells portàtils, de manera que la situació de l'iPad és aclaparadora. Aquesta xifra de vendes està lluny de les previstes de cara al 2014, any en què, segons els experts, es vendran uns 200 milions de tablets.

Pensant en l'any vinent, el 2012, Microsoft dissenya una tablet per competir amb garanties davant del gegant iPad 2. Fins ara aquesta companyia encara no ha fet cap pas per treure al mercat un dispositiu mòbil de garanties i, ja que ho farà tard, vol fer-ho trepitjant fort. Una de les possibilitats que més sonen és que la tablet de Microsoft inclourà un nou sistema operatiu, el Windows 8, que està dissenyat especialment per aquests aparells, segons apunta ADSL ZoneADSL Zone.

A banda dels dos gegants de la informàtica, altres companyies com Blackberry, que ha presentat la PlayBook, o HTC, amb el Flyer, a banda de Samsung, Motorola o HP volen fer front a la febre iPad. En aquests casos, compten amb Google com un aliat de cara a reforçar el seu sistema operatiu.

stats