Tensió a Gràcia en coincidir una manifestació en contra del tancament de la Llibreria Europa i una de rebuig al feixisme

Uns 300 antifeixistes es concentren alertats per una concentració de Democracia Nacional que ha reunit una trentena de participants, que han marxat acordonats pels Mossos

Tensió als carrers de Gràcia en coincidir una manifestació convocada per Democracia Nacional (DN) en contra del tancament de la llibreria filonazi Europa i una concentració de rebuig al feixisme convocada pel Moviment Popular de Gràcia (MPG). La convocatòria de DN als Jardinets de Gràcia, que ha rebut el suport d'unes 30 persones, ha posat en alerta el MPG, que, juntament amb altres col·lectius, ha organitzat un acte de repulsa mitja hora abans a la plaça de la Vila, en què han participat unes 300 persones, entre les quals hi havia les diputades de la CUP Eulàlia Reguant i Mireia Vehí, i els regidors de Barcelona cupaires María José Lecha i Josep Garganté.

Els antidisturbis han separat els dos grups. Durant la concentració, els ultradretans han cridat proclames com "Vendre llibres no és cap delicte" i han acusat els antifeixistes d'"escòria" i "terroristes", entre d'altres. Al seu torn, els antifeixistes han reivindicat que els carrers són seus i l'expulsió "dels feixistes dels nostres barris". Les manifestacions s'han acabat sense incidents. Els ultradretans han abandonat els Jardinets de Gràcia acordonats pels Mossos d'Esquadra.

La portaveu de la CUP Capgirem Barcelona, María José Lecha, va responsabilitzar ahir el departament d'Interior d'aquest "acte feixista" per no prohibir-lo. Interior ha rebut la comunicació de la concentració de Democracia Nacional però els tècnics no hi han trobat cap inconvenient –per raons d'espai, per exemple– per prohibir-la.

Per la seva banda, l' Ajuntament de Barcelona avisa que denunciarà a la Fiscalia de Delictes d'Odi i Discriminació qualsevol acte d'apologia al racisme que hi hagi en l'acte als Jardinets de Gràcia.

Més continguts de