SALUT
Societat 02/09/2011

Els nous tancaments de CAPs ordenats per Salut reactiven les protestes ciutadanes

A Tarragona hi ha hagut protestes en diversos centres d'atenció primària i al Vallès Occidental els veïns han tornat a mobilitzar-se en els espais desallotjats

Redacció/efe
1 min

BarcelonaLa reordenació dels dispositius d'urgències han reactivat les protestes ciutadanes als consultoris mèdics. Els veïns dels municipis afectats s'han tornat a mobilitzar després de saber que una desena més de centres d'atenció primària (CAP) tancaran a la nit i s'afegiran als 46 que aquest mes ja han reduït l'horari nocturn. Els canvis es van començar a aplicar ahir en 21 centres, la majoria de Tarragona i Girona.

A la capital tarragonina, una quinzena de persones han passat la nit tancats al CAP Muralles en protesta pel tancament del servei d'urgències en aquest i en dos ambulatoris més de la capital tarragonina. Convocats per la Plataforma Ciutadana per la Defensa dels Drets Públics i l'Acampada Tarragona, centenars de persones van assistir ahir a la nit a les concentracions convocades als centres d'atenció primària de Bonavista, Sant Salvador i Muralles, on ahir mateix es va suspendre el servei d'urgències nocturnes. Les concentracions es van allargar fins a la mitjanit a Bonavista i Sant Salvador, mentre que al CAP Muralles, finalitzada la protesta ciutadana, es va realitzar una "acció simbòlica" que va consistir en la tancada d'una quinzena de persones.

Al Vallès Occidental, els veïns dels quatre CAP desallotjats han tornat a ocupar els equipaments des d'ahir. El departament de Salut no descarta tornar-los a desallotjar.

stats