Societat 07/10/2011

La tardor arribarà avui de cop

L'ambient més fred durarà tot el cap de setmana però les temperatures es tornaran a enfilar la setmana que ve

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaAquest matí s'ha trencat ja la inversió tèrmica dels últims dies, i això ha fet pujar les temperatures sobretot a les zones enclotades, però no us deixeu enganyar per aquesta sensació puntual de més suavitat perquè durant el dia l'entrada d'aire fred serà ben notòria, al migdia al nord els termòmetres ja marcaran uns 5 graus menys que ahir, i al vespre el jersei o la jaqueta es faran imprescindibles a totes les comarques.

El canvi de temps deixarà alguns xàfecs, que si bé cauran a molt poques comarques podrien afectar força gent pel fet que descarregaran a les comarques centrals i costaneres. Des del Garraf fins a la Selva avui hi ha el risc que us sorprengui un xàfec curt però intens, tot fa pensar que serà sobretot a la tarda i vespre quan aquests ruixats apareixeran amb més freqüència. En general, però, el cap de setmana farà sol i només quedaran demà alguns núvols baixos en aquest mateix grup de comarques.

El vent serà un dels protagonistes del cap de setmana, està bufant amb ratxes de més de 50 km/h als punts habituals, i serà a l'Empordà, als cims del Pirineu i a força comarques de Tarragona on bufarà amb ganes durant les pròximes hores. No afluixarà ben bé fins demà al vespre.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat diversos avisos de situació de risc de nivell baix, pel vent fort, pel risc de xàfecs puntualment intensos i per l'alteració marítima al nord de la Costa Brava.

Aquest canvi de temps farà que entrem al cap de setmana amb clara sensació de tardor però tot fa pensar que serà només un parèntesi de fred en aquesta tardor tan càlida. La setmana que ve les temperatures tornaran a fer una pujada clara.

Trobareu tots els detalls de la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo. www.ara.cat/meteo

stats