SANITAT
Societat 29/07/2012

150.000 targetes sanitàries de morts estaven actives

Ara
1 min

BARCELONAEl govern espanyol ha identificat 150.000 targetes sanitàries de persones mortes que estaven actives, en creuar dades entre ministeris davant la posada en marxa al juliol del nou model de copagament farmacèutic. La secretària general de Sanitat, Pilar Farjas, va explicar ahir a l'agència Efe que algunes d'aquestes targetes havien estat utilitzades per obtenir receptes i medicaments gratuïts.

La comparació de les bases de dades entre el ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i el d'Hisenda també ha permès constatar un altre frau, el que cometien 800.000 titulars de targeta que constaven com a beneficiaris, quan en realitat no estaven donats d'alta a la Seguretat Social. D'aquests titulars, 200.000 figuraven com pensionistes i no pagaven per les medicines.

Tot i que encara no estan tancades les dades del juliol sobre la despesa farmacèutica, Farjas va apuntar que s'ha produït una disminució del nombre de receptes d'entre el 15% i el 20%, cosa que suposa també un impacte en la reducció de la facturació. Creu que aquestes xifres demostren que s'està dissuadint els usuaris perquè no acumulin fàrmacs innecessàriament.

stats