TRIBUNALS
Societat 07/12/2010

Set anys de presó per matar un avi a cops a Tarragona

Els fets van passar el juny de 2007 als lavabos de l'estació d'autobusos. L'acusat va apallissar un home de 83 anys amb el qual havia discutit

Efe
2 min

TarragonaL'Audiència de Tarragona ha condemnat Pavlo Chirkov a set anys i nou mesos de presó per matar a cops un ancià a l'estació d'autobusos de Tarragona el juny de 2007, així com per un delicte de resistència a l'autoritat. A més haurà de pagar 17.500 euros a la família del difunt. La sentència condemna l'acusat a set anys i sis mesos de presó per un delicte d'homicidi amb l'agreujant d'abús de superioritat i l'eximent incomplet de trobar-se sota l'efecte de l'alcohol, ja que va donar una taxa de 2,95 grams d'alcohol per litre de sang en les anàlisis que se li van fer després de ser detingut. També el condemnen a tres mesos més de presó per un delicte de resistència a agents de l'autoritat i a pagar una multa de 120 euros com a autor d'una falta de lesions. En matèria de responsabilitat civil, Pavlo Chirkov, un ucraïnès de 32 anys i veí de Salou (Tarragonès), haurà d'indemnitzar la família del difunt amb 17.500 euros.

La sentència recull que, al voltant de les 15.30 hores del 23 de juny de 2007, l'acusat va entrar en els lavabos d'homes de l'estació d'autobusos de Tarragona, on va coincidir amb la víctima, un ancià de 83 anys que havia treballat com a pagès. En aquells moment, es va iniciar entre ells "un incident", arran del qual l'acusat, que treballava com a porter de discoteca, va començar a copejar l'ancià, que "va tenir escasses possibilitats de defensar-se". Chirkov li va prendre el bastó que duia i el va trencar per la meitat. Segons l'acte judicial, Pavlo Chirkov va propinar "nombrosos cops de puny i puntades de peu" a la víctima, a la qual també va copejar contra la superfície de les instal·lacions dels lavabos, que van quedar "impregnades de gran quantitat de sang".

Malgrat que el vigilant de l'aparcament de l'estació d'autobusos va aconseguir apartar l'acusat de l'ancià, aquest "va realitzar diversos intents més de colpejar-lo de nou", a l'hora que li deia "cabró, fill de puta, maricon de merda", assenyala la sentència. L'ancià ferit va ser traslladat en ambulància fins a l'hospital Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona amb respiració assistida, on poc després va morir, mentre que el presumpte agressor va ser detingut per agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona i de la Policia Nacional.

Pel que sembla, en aquella època els lavabos de l'estació d'autobusos de Tarragona s'havien convertit en un punt habitual de trobada de persones que busquen relacions sexuals homosexuals i també s'havien produït problemes de voyeurisme.

stats