SUCCESSOS
Societat 21/01/2011

La policia desmantella una xarxa de matrimonis de conveniència a Tarragona i deté 45 persones

El grup operava preferentment a Riudoms, Vila-seca, Cambrils, Mont-roig del Camp i Salou. Cobrava entre 8.000 i 10.000 euros per cada matrimoni celebrat

Efe
2 min

TarragonaEl Cos Nacional de Policia (CNP) ha detingut 45 persones i n'ha imputat 10 més en una operació a la província de Tarragona amb la qual ha desarticulat una xarxa organitzada dedicada a la celebració de matrimonis de conveniència i al tràfic de drogues. La Policia Nacional ha informat avui que el grup operava preferentment a les poblacions de Riudoms, Vila-seca, Cambrils, Mont-roig del Camp i Salou i cobrava entre 8.000 i 10.000 euros per cada matrimoni celebrat.

La detenció dels principals responsables va permetre aclarir 45 delictes contra els drets dels ciutadans estrangers, contra la salut pública, falsedats documentals i associació il·lícita. L'operació es va iniciar el mes de març passat, quan va tenir-se coneixement de l'existència d'un grup perfectament estructurat i jerarquitzat integrat per ciutadans espanyols i d'origen marroquí que es dedicaven a l'afavoriment de matrimonis de conveniència o "blancs" mitjançant la falsificació de diversos tipus de documents.

Es va detectar que la immensa majoria dels matrimonis celebrats eren entre ciutadans amb nacionalitat espanyola, bé d'origen o bé adquirida, i ciutadans del Marroc.

També es va constatar que la cúpula d'aquesta organització, aprofitant-se de l'estructura creada, també es dedicava al tràfic de drogues.

Les investigacions van permetre identificar els principals responsables, cinc persones de nacionalitats espanyola i marroquina que exercien la direcció i la captació de possibles contraents facilitant tota la infraestructura necessària per a la celebració dels casaments, i gestionaven i assessoraven clients interessats a regularitzar la seva situació a Espanya mitjançant aquest procediment, així com el tràfic de cocaïna, heroïna i haixix.

El grup elaborava l'expedient matrimonial amb documents falsos, preparava l'entrevista amb els futurs contraents i presentava els expedients matrimonials davant el Registre Civil.

Els matrimonis se celebraven principalment als ajuntaments de Riudoms, Vila-seca, Cambrils, Mont-roig del Camp, Salou i altres poblacions de la província de Tarragona.

Quant a la quantitat estipulada que percebien els dirigents d'aquest entramat delictiu, oscil·lava entre els 8.000 i els 10.000 euros per matrimoni celebrat.

Paral·lelament, el grup desarticulat, aprofitant l'estructura de pisos creada, es dedicava al tràfic de diverses substàncies estupefaents.

La policia va intervenir gairebé dos quilos d'haixix, prop de 100 grams de cocaïna i uns 200 grams d'heroïna, a més de substàncies per manipular-les.

Igualment, s'han intervingut nombrosos documents ja preparats per celebrar futurs matrimonis, diversos segells humits, passaports, cartes d'identitat, telèfons mòbils, fotografies i un vehicle d'alta gamma.

Es van practicar registres domiciliaris a les localitats de Reus, Castellvell del Camp, Tarragona i Cambrils, i el jutge va ordenar l'ingrés a la presó dels cinc màxims responsables de l'organització.

stats