Societat 05/06/2012

Els taxistes de Barcelona descansaran dos dies més al mes a partir de juliol

Es tracta d'una mesura temporal, que estarà vigemts fins a l'octubre per fer front al descens de la demanda

Efe
1 min

BarcelonaEls taxistes de Barcelona descansaran dos dies més al mes a partir del 2 de juliol, segons que ha acordat avui el consell metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb el suport de CiU, PSC, ERC, ICV i l'abstenció del PPC. Es tracta d'una mesura de caràcter temporal i transitòria, i que estarà vigent fins a l'octubre, amb què el col·lectiu pretén fer front al descens de la demanda.

A partir d'aquest mes, es posarà en marxa un sistema de torns de matí i tarda per reduir la flota de taxis a un nombre que respongui a la baixada de la demanda, que ha fet caure la recaptació en els últims mesos.

L'Institut Metropolità del Taxi va proposar la implantació d'aquest tercer dia de descans bisetmanal - dos al mes, per tant - a petició del Sindicat del Taxi de Catalunya i la Unió de Taxistes Autònoms Metropolitans, entitats més votades a les eleccions del passat 3 de maig.

Com que aquests nous dies de festa es faran de dilluns a divendres, es calcula que la capital catalana perdrà uns 1.000 taxis diaris de dilluns a divendres.

stats