Ets taxista a Barcelona? Prohibit portar bermudes, samarretes de tirants i xancletes

L'Imet endureix la regulació de la vestimenta. La normativa es preveu que entri en vigor aquest estiu

L'Institut Metropolità del Taxi de Barcelona (Imet) ha endurit la regulació de la vestimenta dels taxistes i no permetrà que vagin amb bermudes, samarretes de tirants, xandall, roba esportiva ni xancletes, amb l'objectiu de millorar la imatge del col·lectiu, segons ha informat a Europa Press aquest organisme.

L'últim consell d'administració de l'Imet va aprovar la modificació de l'article 42 del reglament del taxi perquè la norma vigent deixava massa qüestions a la lliure interpretació, segons publica aquest dimecres 'La Vanguardia'.

Així ho considera la gerent de l'Imet, Maria Teresa Carrillo, que en declaracions a Europa Press ha explicat que l'objectiu de la modificació és "buscar una interpretació més clara" per als taxistes, perquè hi havia disconformitat en el que es considerava adequat o no. "Està prohibit expressament prestar el servei amb samarretes de tirants, xandall, roba esportiva, pantalons curts i bermudes".

"No s'accepta cap calçat que pugui suposar un problema per a la seguretat viària durant la conducció i, en concret, no s'accepta l'ús de xancletes", segons estableix el nou article 42, aprovat fa una setmana.

Fins ara la normativa fixava que la vestimenta dels taxistes s'havia d'adequar a les normes socials, és a dir, es limitava a establir que no fes mala olor ni estigués bruta.

La mesura està pendent de ser aprovada de manera inicial pel consell metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i podria entrar en vigor aquest estiu. A més, Carrillo ha explicat que la mesura adoptada s'emmarca en la voluntat de l'AMB d'"anar millorant la qualitat del servei".

Mesura ben rebuda

Carrillo ha assegurat que s'ha treballat juntament amb la taula tècnica del taxi i que la iniciativa ha sigut ben rebuda: "El col·lectiu hi està a favor perquè vol millorar la imatge".

El portaveu de l'associació professional de taxistes Élite Taxi de Barcelona, Cesc Roca, també ha assegurat que el col·lectiu ha rebut positivament la mesura.

En declaracions a Europa Press, Roca ha valorat que "no és una gran novetat perquè es tracta d'un reforçament perquè la gent ho tingui present i va dirigit a una minoria de taxistes que incompleixen aquesta normativa".

A més, ha explicat que es tracta d'una demanda del mateix sector i que una part fins i tot creuen que "han fet curt", perquè la manera de donar una imatge corporativa més bona seria portar un mateix uniforme. "Tenim la intenció que millori la imatge corporativa dels taxistes, però depèn de l'administració", ha conclòs Roca, que ha assegurat que des d'Élite Taxi ja s'ha plantejat a l'Imet la idea de l'uniforme.