Societat 25/11/2011

La falta de cobertura telefònica dificulta un simulacre d'accident nuclear a Ascó

Els responsables dels grups operatius del simulacre, el primer a Ascó, han tingut dificultats per contactar amb el personal que tenien assignat

Efe
2 min

AscóL'alcalde d'Ascó, Rafael Vidal, ha denunciat la falta de cobertura telefònica en algunes zones del municipi, cosa que ha perjudicat el simulacre d'accident nuclear practicat avui, el primer que es porta a terme en aquesta localitat, segons fonts municipals.

Els ajuntaments d'Ascó, Flix, la Torre de l'Espanyol, Garcia i Vinebre han participat avui en un exercici pràctic d'emergència nuclear que ha dirigit la Subdelegació del govern a Tarragona.

En concret, els centres de comandament locals s'han activat a les 09.00 hores, quan s'ha simulat un incident en la central nuclear d'Ascó que ha activat el pla PENTA en el seu nivell més baix, el 0.

Després, s'ha constituït el CECOPAL, integrat per 7 grups operatius, cadascun amb un cap i quatre membres més.

Aquestes 35 persones han participat en l'exercici, durant el qual s'ha arribat a activar el PENTA fins al nivell 2, que preveu mesures com el confinament de la població general o distribuir pastilles de iodur potàssic, entre d'altres.

L'exercici, segons Vidal, ha posat de manifest la deficient cobertura de telefonia mòbil.

L'alcalde d'Ascó, en aquest sentit, ha subratllat les dificultats que han tingut els responsables de cada grup operatiu per contactar amb el personal que tenien assignat per la nul·la cobertura de telefonia en una part significativa del terme municipal.

Els ajuntaments participants avaluaran ara conjuntament amb la Subdelegació del govern el simulacre, que no s'havia efectuat mai a Ascó.

Per això, Vidal ha afegit que "haurien de ser habituals i no excepcionals per augmentar la confiança dels veïns i la preparació dels que tindrien un paper en un cas d'emergència".

També Vidal ha posat de manifest la necessitat de modernitzar els mecanismes de comunicació entre administracions, que actualment utilitzen el fax. L'exercici s'ha donat per finalitzat a les 13.30 hores.

stats