Societat 18/08/2011

Les televisions es llancen a la caça dels debats electorals del 20-N

En un panorama amb més oferta televisiva que mai, només se celebrarà un cara a cara electoral previ al 20-N. Si més no, aquesta és la voluntat del Partit Popular, mentre que Rubalcaba en vol més d'un.

àlex Gutiérrez M.
1 min
Manuel Campo Vidal va moderar el primer cara a cara entre José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy el febrer del 2008.

Barcelona.Els debats electorals són molt rendibles per a les televisions, i per això els canals ja s'han mobilitzat per oferir-se com a amfitrions dels cara a cara que podrien enfrontar Rubalcaba i Rajoy abans dels comicis del 20 de novembre. De moment, s'han postulat Antena 3, Telecinco i La Sexta, a banda de l'Acadèmia de la Televisió.

Alfredo Pérez Rubalcaba ha estat el primer a avançar-se i a acceptar d'entrada qualsevol debat que s'acabi celebrant. Trasllada així la pressió al líder popular, Mariano Rajoy, que no s'ha pronunciat encara. Sí que ho ha fet, en canvi, el vice-secretari de comunicació del Partit Popular, Esteban González Pons, que va suggerir que hi hauria un sol cara a cara un cop negociades les condicions, a més de dir que la campanya de Rajoy "no es basaria a sortir a la televisió".

Les qüestions que s'han de pactar no són intranscendents. En les anteriors eleccions el format va ser tan rígid que va suscitar comentaris negatius, i fins i tot els caps de campanya del PSOE i el PP -després d'haver pactat des dels temes fins a l'alçada de les cadires- van concedir que calien debats més oberts a la ciutadania. Més concretament, José Luis Ayllon, aleshores secretari de comunicació popular, va afirmar que els partits quedaven "emplaçats per celebrar el debat a internet en els pròxims comicis".

stats