Societat 05/07/2012

Tongada de ruixats i tempestes a la tarda

Avui els xàfecs podran afectar gairebé qualsevol comarca, però seran menys probables a la costa. Els més forts afectaran el Pirineu i la Catalunya del Nord

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Durant les últimes hores la inestabilitat ja ha començat a augmentar. Al Pirineu de Lleida els xàfecs ja hi han deixat més de 30 litres per metre quadrat en algun cas, i fins i tot a la costa i al Prelitoral, de matinada, s'hi han anat passejant alguns xàfecs sobtats que han deixat poca aigua. Durant el matí encara hi haurà moltes clarianes, i només cauran xàfecs puntuals que sobretot afectaran el Pirineu. A mesura que passin les hores el risc de ruixats augmentarà, i aquesta tarda acabarà plovent a moltes comarques interiors i prelitorals. Els models apunten que les quantitats de pluja més importants es podrien acumular a l'extrem nord, tant al Pirineu com a les comarques de la Catalunya del Nord, però els xàfecs seran extensos i només en alguns punts costaners es quedaran sense una estona de pluja. Meteocat té actiu un avís de situació de risc per possibles xàfecs de més de 20 litres en mitja hora.

Els ruixats marxaran ràpidament al vespre, i dels pròxims dies cal destacar sobretot que alguns intervals de núvols baixos encara s'aniran passejant per la costa, sobretot als matins. La Costa Daurada podria ser la zona més afectada per aquest cel mig ennuvolat, tant demà com també dissabte. En general, però, el cap de setmana farà sol, i només dissabte a la tarda descarregaran tempestes novament en punts de muntanya.

Avui les temperatures seran més baixes i la pròxima nit es dormirà millor, però de cara al cap de setmana i a l'inici de la setmana que ve la calor tornarà a ser forta. A Catalunya les temperatures no superaran les de l'anterior onada de calor, però al sud del País Valencià i a les Illes els valors seran molt similars als de fa pocs dies.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats