El temporal fa malbé la dessalinitzadora del Llobregat i obliga a aturar-la

Mentre es repara la instal·lació, la de Tordera passa a treballar al 100% de capacitat

El temporal marítim que ha afectat la costa catalana els últims dies ha causat danys en el sistema de captació de la dessalinitzadora del Llobregat, situada al terme municipal del Prat de Llobregat. La instal·lació s'ha aturat temporalment per reparar-la, la qual cosa ha obligat la dessalinitzadora de Tordera a passar de treballar al 75% de la capacitat al 100% .

L'Agència Catalana de l'Aigua ja ha iniciat la tramitació dels permisos per poder actuar d'emergència i reparar així el tram malmès amb el menor temps possible. Mentre la planta del Llobregat està aturada, però, es continua amb les extraccions d'aigua a la zona del delta del Llobregat (uns 4 hectòmetres cúbics/mes).

També s’està intensificant l’aprofitament d’aigua del riu Llobregat, tenint en compte que les últimes pluges i nevades han incrementat els volums a la conca (al 65,6%, amb 140 hectòmetres cúbics i tendència creixent) i han afavorit uns cabals circulants elevats. Això fa possible que es pugui captar més aigua a les potabilitzadores d’Abrera i Sant Joan Despí.

Actualment, els embassaments del sistema Ter-Llobregat estan al 58,4%, amb 358 hm3 i tendència creixent.

Més continguts de