Societat 05/02/2012

Una nit amb deu graus negatius dóna pas a un nou dia de fred intens

Tres carreteres del Pirineu de Lleida es mantenen afectades, hi ha hagut quinze avisos per trencament de canonades al Vallès i l'Ajuntament de Barcelona ha atès 145 persones més en el marc de l'operació fred per als sensesostre

Albert Balanzà
2 min

BarcelonaL'onada de fred continua deixant mínimes molt baixes aquest diumenge arreu de Catalunya, especialment als llocs on encalma el fort vent de tramuntana, i el dia s'ha aixecat amb menys vent però amb temperatures molt fredes. Aquest diumenge al matí els termòmetres s'han apropat o superat els -10ºC a diverses poblacions del Gironès, Osona, el Bages, l'Anoia, el Vallès Oriental, la Selva i el nord del Maresme. Destaquen registres com els -11,6ºC de Gurb, els -11ºC de Vic, els -10,7º de Cassà de la Selva, els -10,6º de Vilobí d'Onyar, els -9,4ºC de Vilanova del Vallès, els -9,2ºC de Vilablareix, els -8,9ºC de Caldes de Montbui, els -8,8º d'Anglès, els -8,7ºC de Llagostera o els 8,1º de Palafolls. A les cotes altes del Pirineu, les temperatures continuen entre els -15 i -20ºC.

Protecció Civil, per la seva banda, ha comunicat que es manté, d’acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya en fase d'alerta per fred i vent. Pel que fa a la previsió meteorològica per vent s’amplia el període fins demà dia 6 a la 01.00 h de la matinada i pel que fa a l’episodi de fred també s’amplia fins demà.

En el capítol d'incidències, hi ha tres vies afectades per la neu i el gel, totes a la demarcació de Lleida: la C-28, tallada per neu al port de la Bonaigua o amb ús obligatori de cadenes a la resta de trams, la C-142b d'accés al pla de Beret, on també és necessari l'ús de cadenes, i la N-230 entre Vilaller i Viella, on està restringit el pas de camions per neu i plaques de gel. També hi ha hagut una quinzena d'avisos per trencament de canonades a conseqüència del fred al Vallès, tant a l'Occidental com a l'Oriental. L'Ajuntament de Barcelona, a més, en el marc de l'operació fred per als sensesostre, ha atès 145 persones durant la passada nit, de les quals 137 han acceptat allotjar-se en equipaments municipals.

stats