Una escola de pilots xinesa fa fora temporalment dos nois per publicar a internet fotos seves besant-se

Un responsable de l'escola ha afirmat que donen "una mala imatge de l'escola i també d'ells mateixos". Associacions de gais xineses demanen que se'ls aixequi el càstig tot i que els joves diuen que va ser una broma

Una escola de pilots de la Xina, dedicada a l'aviació civil, ha expulsat dos alumnes després que publiquessin a internet fotos dels dos besant-se i en actitud amorosa. Aquesta acció ha provocat fortes protestes de grups xinesos de defensa dels drets dels homosexuals.

Segons el diari Global Times, les fotos dels dos nois, que portaven posat l'uniforme de la institució en la qual estaven matriculats, s'han convertit en un fenomen a internet a la Xina, on s'han publicat milers de pàgines web parlant-ne.

Arran d'això, l'escola de vol on estudiaven els dos, anomenada Guanghan i dependent de la Universitat de Vols d'Aviació Civil xinesa (situada a la província de Sichuan), ha anunciat la suspensió temporal dels dos joves per sotmetre'ls a "educació moral i crítica".

"Les imatges han creat una mala impressió de l'escola i d'ells mateixos", ha assenyalat al diari un responsable del departament de relacions públiques del centre.

Els dos joves expulsats han assegurat que les fotos no eren res més que una broma que els dos havien decidit gastar després de passar un examen, però l'assumpte ha captat l'atenció de molts grups gais del país, que han exigit a la universitat que els aixequi el càstig.

L'homosexualitat va ser considerada una malaltia mental en el règim comunista durant moltes dècades a la Xina. Tot i que aquesta actitud està canviant, i els homosexuals xinesos
cada cop mostren més obertament la seva opció sexual, encara sofreixen moltes discriminacions.