EL TEMPS
Societat 03/07/2011

Diumenge marcat pels núvols, ruixats i tempestes a bona part del territori

A partir de la tarda tindrem fortes tempestes

Laura Ventolà
1 min

BarcelonaAquest diumenge ens arriba un canvi de temps important. De bon matí, es donarà algun ruixat en diferents emplaçaments. Seran ruixats curts i no gaire forts que escombraran alguns punts de la Catalunya Central i arribaran a àrees de Girona i de la costa, mentre que a la resta hi haurà un cel mig tapat amb núvols més compactes a la costa fruit de la humitat, que costaran més de marxar que en la jornada anterior i fins i tot trobarem alguna clariana.

A la tarda, els núvols baixos costaners s’aniran trencant però sense desaparèixer, mentre que en comarques del Pirineu i Pre-Pirineu occidental, que engloba la Vall d’Aran, el Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Alt Urgell, La Noguera, el Solsonès, el Berguedà, la Cerdanya, el Ripollès i el Pla de Lleida, es produiran forts ruixats i tempestes que en alguns casos poden anar acompanyats de calamarsa. De fet hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya per risc de pluja de nivell 1 en les comarques abans esmentades, que adverteix que els ruixats podran superar els 20 mm en 30 minuts.

Al vespre i matinada del dilluns, aquestes tempestes es desplaçaran en àrees del Pirineu, Prepirineu o interior de Girona i seran de distribució irregular amb intensitat moderada, mentre que al terç sud i Ponent s’aniran obrint clarianes a poc a poc.

Demà, les temperatures baixaran de forma considerable, sobretot als llocs on descarreguin ruixats i dilluns tindrem un ambient bastant fresc per estar a principis de juliol.

Trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d’avui a www.ara.cat/meteo.

stats