Societat 10/03/2011

Dijous clar i de migdia agradable

A partir de demà al vespre una borrasca farà ploure arreu i amb ganes

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaLes boires altes amb les quals el dia ha començat al Bages, Osona o el Vallès no impediran que el dijous sigui clar. Tots aquests núvols es trencaran no més enllà de mig matí i al centre de la jornada el sol lluirà també en aquestes comarques. Al sud del País Valencià també hi haurà intervals de núvols però en general avui farà sol durant tot el dia. Les temperatures s'enfilaran més que en dies anteriors, i al centre de la jornada se superaran els 15 graus en ciutats com Lleida, Girona o Sabadell. El migdia serà gairebé per sortir sense jaqueta a molts indrets.

Els canvis però ja són a prop, i tot i que demà el dia començarà amb pocs núvols, a la tarda pràcticament ja no es veurà el sol. De sud a nord les pluges aniran arribant i el vespre ja serà plujós a la majoria de comarques. El cap de setmana començarà amb un dissabte de pluges generals: en alguns indrets de costa es podran superar els 50 litres per metres quadrat però els xàfecs s'estendran també a l'interior i al Pirineu, on la cota de neu serà alta, només nevarà per sobre dels 1500 metres. Les pluges i nevades duraran bona part del dia i tot fa pensar que seran especialment intenses al centre de la jornada.

Amb els mapes del temps d'avui diumenge les coses millorarien bastant, predominarien les clarianes amb una ambient molt suau, gairebé primaveral, i ja només caurien xàfecs aïllats al nord del país. Tot fa pensar però que la setmana vinent arribaran més borrasques actives i tornarà a fer falta el paraigua.

Torbareu informació més detallada sobre la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats