LA MÉTEO
Societat 24/09/2011

La tardor arriba amb la Mercè?

Dissabte insegur i variable, amb estones de sol però també amb xàfecs sobtats i localment intensos

Marc Candela
2 min

BarcelonaLa primera matinada de la tardor astronòmica ha estat passada per aigua a les comarques tarragonines, amb molts registres d'entre 5 i 10 litres per metre quadrat i fins a 15 a Valls o 21 a la Riera de Gaià. Les pluges, però, no quedaran restringides al sud del país i a mesura que avanci el matí de dissabte també escombraran les comarques de Barcelona i la Catalunya central -de fet, ara mateix ja s'acumulen també 16 litres a Gavà o 9 a Vacarisses.

A la tarda, en canvi, aquests xàfecs curts però intensos sovintejaran a la meitat nord del país alhora que s'obren grans clarianes per Ponent i pel sud. En tot cas, cap al tard tot plegat anirà de baixa i havent sopat ja només s'escaparà algun ruixat residual al Pirineu i a la costa Brava.

Per tant, tot i que la Mercè ha començat amb pluja, la segona meitat del dissabte tindrà ben poques estones de paraigua a Barcelona. I a Tarragona -on s'han recollit 6 litres per metre quadrat- podran continuar amb les celebracions de Santa Tecla sense patir pel temps.

Tot plegat amb un ambient més tardorenc que els últims dies. La matinada no ha estat especialment freda però al migdia el termòmetre només s'enfilarà per sobre els 26 o 27 graus al Pla de Lleida i la vall de l'Ebre.

Aquest canvi de temps, però, no és definitiu. Demà ja no plourà enlloc i, en conjunt, el diumenge el passarem amb més sol que no pas núvols i un parell de graus més que avui a les hores centrals del dia. I la propera setmana també s'intueix tranquil·la, amb moltes hores de cel clar i migdies que mantindran el to estiuenc. Ara per ara, la tardor encara queda lluny.

Trobareu la previsió actualitzada del vostre municipi a www.ara.cat/meteo

stats