Societat 02/07/2012

Setmana amb menys calor i un petit canvi de temps dimecres

Les pluges d'aquest diumenge han deixat més aigua de la que caldria esperar per a tot el mes de juliol en alguns indrets

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaLes pluges del primer diumenge de juliol hauran espantat més d'un que comenci vacances. Les precipitacions van arribar a acumular 64 litres a Tàrrega (Urgell), 48 a Oliana (Alt Urgell), 46 a Barcelona, 46 a Prades (Baix Camp), 25 al Prat de Llobregat 25 (Baix Llobregat) i 17 al Vendrell (Baix Penedès). Els xàfecs, però, es van repartir de forma molt irregular, i algunes comarques han quedat seques. A Horta de Sant Joan (Terra Alta) hi va caure només 1 litre, i a Castelldans (Garrigues), ni això. No totes les comarques amb elevat risc d'incendi, per tant, l'han vist clarament alleugerit, i les pluges no van arribar pràcticament enlloc del País Valencià. A Barcelona, en canvi, hi ha plogut el doble del que ho fa en tot un mes de juliol normal, i a Tàrrega, per citar un altre exemple, fins a 3 vegades més. Els ruixats han escombrat la calor i aquest matí molts termòmetres marcaven menys de 15 graus.

Avui farà sol i només quedaran alguns núvols baixos trencats al sud de la Costa Brava i al Maresme. Al migdia l'ambient serà molt agradable, i ben pocs seran els termòmetres que s'enfilaran fins als 30 graus. Demà també continuarà el domini del sol, però entre dimecres i dijous reapareixeran els xàfecs a moltes comarques interiors; sobretot plourà a l'oest i al Pirineu, però alguns ruixats podrien arribar puntualment a la costa.

Aquesta setmana la calor no tornarà a ser forta. Demà les temperatures pujaran dos o tres graus més que ahir ben bé, però el canvi de temps del centre de la setmana evitarà que la calor torni a ser angoixant. Els 3 o 4 graus que pujaran les temperatures des d'avui fins dimecres tornaran a baixar dijous.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats