Canvis a les terrasses de Gràcia: les places que perden taules i les que en guanyen

El conjunt de les places del districte registraran set taules menys que ara

Reducció de taules a les terrasses d'un dels barris més concorreguts de Barcelona. Si bé ara les terrasses de les 7 places del districte de Gràcia sumen un total de 225 taules, en els pròxims mesos passaran a tenir-ne 218. Això vol dir que en el conjunt de les places hi haurà 7 taules menys que en l'actualitat. Tot i que se'n redueixi el nombre global, hi ha places que tindran més taules. La gran majoria, però, en tindrà menys.

En el marc de l'ordenació singular de les 7 places de Gràcia, la comissió tècnica ha resolt que hi haurà menys taules que actualment:

  • Plaça de la Vila: passarà de les 54 taules actuals a 48. És a dir, tindrà 6 taules menys. Es proposa una distribució amb 4 agrupacions de vetlladors col·locades en 2 fileres de 8 taules a les bandes est i oest i 4 agrupacions de vetlladors de 4 taules a la banda muntanya de la plaça.
  • Plaça del Diamant: no varia el nombre de taules actual. Hi haurà una agrupació de vetlladors de 8 taules en 2 fileres.
  • Plaça de la Revolució: tindrà 5 taules menys. Per tant, passarà de les actuals 35 a 30. Tindrà 5 agrupacions de vetlladors de 6 taules en 2 fileres. Se situaran als costats longitudinals de la plaça, 3 al costat nord-est i 2 al costat sud-oest.
  • Plaça del Sol: tot i que és una de les places amb més gent, tindrà 2 taules més que actualment. Això vol dir que passarà de 58 a 60. Hi haurà 10 agrupacions de 6 taules en 2 fileres.
  • Plaça de la Virreina: passarà de les 36 taules a 30, de manera que en perdrà 6. S'establiran 3 agrupacions de 10 taules en 2 fileres.
  • Plaça del Nord: a diferència de la majoria de places, tindrà més taules que en l'actualitat. Passarà de les 10 actuals a tenir-ne 12. Hi haurà 3 àmbits ocupables al costat nord-est: 2 agrupacions de 6 taules en 2 fileres i una altra de 4 taules.
  • Plaça Rovira i Trias: es tracta de la plaça que més taules guanyarà: passarà de tenir-ne 24 a tenir-ne 30. És a dir, en guanya 6. Les agrupacions, 2 situades al costat sud i 1 al costat nord, es concentren a l’espai oest de la plaça.

Paral·lelament, la comissió tècnica de terrasses també ha informat favorablement un total d’11 ordenacions singulars d’altres districtes. Destaquen les rambles de Fabra i Puig i Onze de Setembre, a Sant Andreu; la plaça d’Eivissa, a Horta-Guinardó, i la Via Augusta en el tram entre els carrers Doctor Doux i Calatrava.

Més continguts de