Els terroristes de Barcelona i Cambrils van ser a la Torre Eiffel

El desmantellament d'un laboratori d'explosius a França podria estar relacionat amb l'explosió d'Alcanar

Augmenten les pistes sobre la trajectòria prèvia als atemptats dels terroristes de Barcelona i Cambrils. Almenys dos d'ells van fer un viatge fugaç a París els dies 11 i 12 d'agost, tal com va comunicar el ministre francès Gérard Collomb dies després de l'atact. Aquest dijous, aquest ministre ha dit en una entrevista a 'France Info' que durant aquest desplaçament van passar per la Torre Eiffel i per la FNAC, on van comprar una càmera de fotos.

Collomb ha explicat que el seguiment del seu recorregut s'ha pogut realitzar a través dels telèfons mòbils que estan en mans de les forces de seguretat espanyoles. Gràcies a això, s'ha pogut saber que es van allotjar en un hotel de Malakoff, una ciutat al sud de París pròxima a Villejuif. En un apartament d'aquesta localitat es va descobrir ahir de manera fortuïta un laboratori de fabricació de TATP, el mateix explosiu que va fer esclatar la casa d'Alcanar, on tenien la base els terroristes. Tres persones han sigut detingudes per presumptes vincles amb el laboratori i Collomb ha dit aquest dijous que "és possible" que tingui relació amb el grup terrorista d'Alcanar, però s'ha mostrat molt cautelós.

El ministres també ha desvelat que va ser un empleat d'una societat concessionària d'autopistes qui es va fixar en la matrícula del cotxe dels terroristes, cosa que va permetre identificar que l'Audi utilitzat en l'atemptat de Cambrils havia sigut a França un dies abans de l'atac.

La Fiscalia Antiterrorista de París ja va avançar el 23 d'agost que entre dos i tres dels terroristes havien fet un viatge a París. El fiscal, François Molins, va afirmar que "ningú es pot creure que aquest viatge fugaç es va fer per comprar una càmera de fotos a la FNAC", i que els investigadors haurien de verificar si van estar en contacte amb altres persones, van adquirir material o van fer planificacions relacionades amb l'atemptat.