SUCCESSOS

Un testimoni afirma que els agents van “forcejar” al balcó amb l'home que va morir a Salou

El director general dels Mossos, Albert Batlle ho, desmenteix i insisteix que no el van tocar

El cas de Mor Sylla, el senegalès mort en una operació policial a Salou, s’embruta encara més amb una guerra mediàtica de testimonis. Si abans-d’ahir el conseller d’Interior, Jordi Jané, deia que hi ha dos veïns de Salou que avalen que l’agent dels Mossos no havia tocat l’home, ahir un company de pis del mort que hi era quan van entrar els agents el desmentia i afirmava que sí que van “forcejar” al balcó des d’on va caure.

“Sí que el van tocar, per això va caure el Mor; si no hi va haver contacte físic, com havia de caure?”, va declarar el Babakar als periodistes. Va dir que era en una altra habitació del pis però que també tenia accés al balcó i que des d’allà podia veure què hi passava. “Ho puc dir aquí [el pis on va passar la tragèdia] i davant del jutge”, va avisar. També va dir que no eren cap organització criminal i que allà tan sols hi havia tres caixes i algunes bosses. Jané havia dit que hi havien trobat 74 caixes amb 5.000 peces de roba.

El nou testimoni, però, no va fer variar la versió policial. El director general dels Mossos, Albert Batlle, desmentia ahir “rotundament” que cap agent toqués Sylla i va afegir que el relat dels agents coincideix amb el de “gent absolutament independent, anònima, que va veure l’incident i han relatat que no hi va haver contacte físic”, en referència als testimonis dels veïns de Salou.

Malgrat la versió policial, després d’haver parlat amb alguns dels companys del pis, el germà de Mor Sylla, Ibrahima, ja deia abans-d’ahir que quan la policia va rebentar la porta va empènyer cada un dels sis habitants contra la paret i que al seu germà, com que era al balcó, l’haurien empès contra la barana i hauria caigut. Ibrahima Sylla havia avisat els Mossos que tenien testimonis del paper dels agents en la caiguda.

Un altre testimoni que assegurava que era al pis quan van entrar els Mossos, l’Abdu, també declarava abans-d’ahir que a Mor Sylla “el van empènyer”, encara que no fos amb la intenció de matar-lo. A més, com el Babakar, va dir que al balcó no hi havia una sola agent, tal com va explicar Jané, sinó dos. Afegia que no podia ser que Mor Sylla intentés escapar perquè estava tranquil i serè.

D’altra banda, l’Ajuntament de Salou i Adif van quantificar en 76.500 euros les conseqüències de les protestes per la mort de Sylla. Adif ha comptat 65.000 euros pels diners que va deixar de guanyar a causa del tall de la via del tren durant més de deu hores, i 2.500 euros per danys materials. L’Ajuntament de Salou ha xifrat en més de 9.000 euros les destrosses a la via pública i al mobiliari urbà, segons es va dir ahir a la reunió extraordinària de la junta de seguretat local.

El conseller d’Interior s’explicarà al Parlament

El conseller d’Interior, Jordi Jané, va anunciar ahir que compareixerà “com més aviat millor” a la diputació permanent del Parlament per explicar l’operació policial a Salou en què va morir un senegalès. Compareix a petició pròpia, tot i que el PP i ICV ja l’hi havien demanat. Va recordar que l’operació era contra un grup organitzat que importava objectes falsificats i operava a Salou des del 2014.