Societat 08/01/2013

Protesten contra el TGV fent servir un codi QR que es veu des del tren

Un gran plafó al costat d'un dels túnels de la nova línia denuncia les retallades i la política d'inversions públiques

1 min
El codi QR, visible des del tren a la població de Ravós del Terri (Pla de l’Estany)

Les autoritats que aquest dimarts han participat en el viatge inaugural de la línia del TGV entre Barcelona i Figueres i han decidit mirar el paisatge per la finestra han pogut veure un element ben curiós: un codi QR de grans dimensions. El codi, posat en un gran plafó, no era cap anunci ni cap promoció publicitària. Ben al contrari, era una original pancarta que denuncia la política de retallades i la mala administració de fons públics.

'Inversions sense retallades! La vostra política no ens representa'. És el missatge d'una de les pancartes més originals que últimament s'han pogut veure. La pancarta, un plafó de grans dimensions amb un codi QR, ha estat situada aquest dimarts al costat d'un dels túnels de la nova línia del TGV entre Barcelona i Figueres, inaugurada pel príncep Felip i pels presidents espanyol i català.

El grup que ha col·locat la pancarta denuncia el que considera prioritats equivocades a l'hora de fer grans inversions públiques. La pancarta denuncia la construcció de línies de gran velocitat infrautilitzades, o aeroports tancats per manca de passatgers. El text critica els augments d'impostos i les retallades dels governs de Rajoy i de Mas, i acaba amb un 'Gaudiu del viatge, l'Empordà és encantador...'.

stats