Societat 13/10/2011

La nit 'by the face' de Razzmatazz mor d'èxit

Una acumulació massiva de gent a l'entrada de la discoteca una hora i mitja abans d'obrir fa que la Guàrdia Urbana demani a la direcció que no obri aquella nit

Joan Callarissa
2 min
Arribada de la Guàrdia Urbana a l'exterior de la Sala Razzmatazz

BarcelonaQuan encara faltava més d'una hora i mitja perquè Dj Amable premés el play de la sala principal una enorme quantitat de gent es va concentrar aquest dimarts a la nit a les portes de la sala Razzmatazz de Barcelona. Era vigília de festiu i l'entrada era gratuïta. Feien la festa By the face (Per la cara) com han estat fent des de fa 6 anys. Tot i això, mai s'havien trobat amb un cas com aquest, ni en d'altres vigílies de festius.

Davant de l'afluència massiva de gent –recollida en un vídeo enregistrat per un dels atrapatsatrapats i penjat a YouTube– i del seu estat d'eufòria, els organitzadors no es van veure amb cor d'obrir les portes. De fet, ho van intentar i no van ho aconseguir. Cada cop que intentaven formar una fila ordenada abans d'apartar les tanques, hi havia allaus humanes que llençaven persones al terra i les esclafaven. Després de diversos intents, l'empresa es va posar en contacte amb la Guàrdia Urbana, que només arribar i veure l'estat de la situació els va "indicar expressament el tancament immediat".

L'acumulació de joves era tan gran que la policia barcelonina va haver de dedicar molts esforços per formar un dispositiu "per desallotjar progressivament la via pública", segons explica l'empresa propietària del macroestabliment. Si obrien es posava en perill "la integritat física de tots els assistents, personal de sala i de seguretat", va dir la policia. Per això, la urbana els va indicar també que no intentessin obrir més tard, ja que es podia produir "un efecte rebot" que hagués pogut ocasionar els mateixos incidents.

L'empresa propietària de Razzmatazz explica en un comunicat publicat a Facebook que s'acostuma a convocar festes com aquesta uns tres o quatre cops a l'any i que tot i que a vegades s'ha arribat a l'aforament màxim "mai s'havien trobat amb aquest volum de públic".

Tot i que no es poden concretar amb certesa, les causes d'aquest èxit fulgurant poden anar més enllà del fet que fos festiu l'endemà. Molts comentaris a Facebook i també a Twitter indiquen que aquesta època encara sense exàmens, les escasses ocasions d'entrar gratuïtament a aquesta sala o l'intent d'anar-hi per part de persones molt més joves del que és habitual va desbordar totes les previsions. El que queda clar és que les xarxes socials hi han tingut molt a veure.

Entre les queixes que s'han fet públiques a la xarxa n'hi ha de persones que critiquen que "hi havia gent que no sap beure", "que estava ple de niñatos" o de més iròniques que clamen contra públic poc melòman que només hi va anar perquè era gratis: "hi havia gent que preguntava a quina sala posaven Bisbal".

En tot cas, queda clar que l'impacte ha estat gran, ja que fins i tot persones que anaven en metro a la L1 es van estranyar davant de tota aquella aglomeració de gent "fent botellón" a l'entorn de la parada de Marina. La transcendència de l'esdeveniment ha fet que es creï fins i tot un grup al Facebook per recordar la fita: Yo tampoco entré en Razz 'by the face'Yo tampoco entré en Razz 'by the face.

stats