PROSTITUCIÓ
Societat 07/04/2012

Un article a 'The New York Times' explica el "gran negoci" que suposa la prostitució a la Jonquera

El rotatiu nord-americà conclou que hi ha un boom d'aquest fenomen i que els clients son joves turistes

Acn
2 min

BarcelonaUn article del diari 'The New York Times' relata com La Jonquera ha passat de ser un poble fronterer on els camioners hi paraven i on els francesos hi anaven a buscar ceràmica feta a mà o objectes de cuir, a ser un lloc on la prostitució és un "gran negoci". Com també ho és en altres parts d'Espanya, on la prostitució és essencialment legal, afegeix l'article. Amb el títol 'A Espanya, les dones estan esclavitzades pel boom del turisme de bordell', la periodista Suzanne Daley explica la història de la Valentina, una jove de Romania que va arribar enganyada a la Jonquera pensant-se que treballaria en un hotel.

L'article atribueix l'augment de la prostitució a Espanya a les lleis laxes del país i explica que els clients son joves estrangers de cap de setmana. "Per mi la vida s'ha acabat. No oblidaré mai que he estat fent això", aquest és el testimoni de la Valentina que va arribar procedent de Romania fa dos mesos. La van amenaçar en pegar-la i en matar el seu fill si no obeïa.

És l'exemple que utilitza l'article per explicar que, segons els experts, a Espanya hi ha un augment d ela prostitució, que "moltes vegades està relacionat amb un despietat tràfic de dones estrangeres". Segons la periodista, abans els clients eren homes de mitjana edat però ara la majoria son nois joves i que "molts d'ells viatgen en ofertes de caps de setmana".

La regidora de dona i drets civils de l'Ajuntament de Barcelona, Francina Vila, explica en l'article que abans els joves acostumaven a anar a les discoteques però ara van als bordells com una altra manera d'entretenir-se.

La periodista torna a citar els experts per concloure que les una de les causes de l'augment de la prostitució es deu a que les lleis a Espanya son laxes i posa d'exemple que fins l'any 2010 no hi va haver una llei que distingís entre el tràfic de persones i la immigració il·legal.

Finalment, l'article fa referència al bordell Club Paradise, situat a la Jonquera, que té 101 habitacions i que és un dels més gran d'Europa. Explica que els principals clients son joves de França, on en molts aspectes la prostitució és il·legal i accedir a la prostitució és més car.

stats