Societat 14/10/2011

El 2012 tindrà 9 festius iguals a totes les comunitats autònomes

Aquests dies seran iguals a totes els autonomies de l'Estat, un més que l'any passat. A banda, hi haurà els festius propis de cada autonomia i els locals

Agències
1 min

MadridCatalunya disposarà l'any que ve de 9 dies festius fruit de la decisió de l'Estat. El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica, aquest divendres, que Catalunya tindrà 9 dies festius idèntics que tota la resta d'Espanya i un de propi: 11 de setembre. En comparació amb el 2011, 2012 tindrà un festiu més.

Aquestes festes d'àmbit estatal són el 6 de gener (Reis), 6 d'abril (Divendres Sant), l'1 de maig (Festa del Treball), el 15 d'agost (Mare de Déu d'Agost), el 12 d'octubre (Festa de la Hispanitat), l'1 de novembre (Tots Sants), el 6 de desembre (Dia de la Constitució), el 8 de desembre (la Immaculada Concepció) i el 25 de desembre (Nadal).

Legalment, les comunitats autònomes tenen el dret de moure algun d'aquests dies que l'Estat determina com a festius. Es tracta dels festius anomenats substituïbles. Per aquest motiu, Catalunya no farà festa el dia 5 d'abril (Dijous Sant), ja que la Generalitat determina que Catalunya tingui festa el dilluns de Pasqua, dia 9 d'abril.

Un altre dels canvis pel 2012 és que l'1 de gener no es compta com a festiu perquè cau en diumenge.

Els ponts

A diferència d'anys en què hi ha hagut molts ponts o macroponts, 2012 serà un any escàs en festius consecutius o prolongats amb caps de setmana. Per exemple, el 6 i 8 de desembre, que algunes famílies fan servir per anar a esquiar, es veuen retallats perquè el dia 8 de desembre cau en dissabte.

En virtut de la proposta de moure els festius que cauen enmig de la setmana que han fet els empresaris, deuen celebrar que el 6 de gener i el 12 d'octubre no hagin caigut en dimarts, dimecres o dijous, sinó en divendres.

stats