Un jove rep vint punts de sutura després de ser mossegat, probablement per una tintorera, quan es banyava a Salou

Els fets es va produir fa dues setmanes. La víctima, un turista aragonès, va ser atesa al CAP de la població

Un jove banyista va resultar ferit per la mossegada d'un peix desconegut mentre es banyava a la platja de Llevant de Salou (Tarragonès) el passat 6 de setembre. La víctima, un turista aragonès de 16 anys que passava uns dies al municipi, estava nedant amb un flotador a prop de la costa quan, amb la mà sota l'aigua, va notar una forta mossegada i en treure-la va veure sang. Després de rebre les primeres cures, va ser traslladat al CAP de Salou, on se li van aplicar una vintena de punts de sutura. Efectius de salvament van desplegar un dispositiu –que incloïa una embarcació– per intentar localitzar, sense èxit, el peix. Tot i que ningú el va poder veure, podria tractar-se d'una tintorera o un tallahams.

L'incident es va produir uns deu minuts abans de la una del migdia del dissabte 6 de setembre a la platja de Llevant, just a l'altura de la plaça de les Comunitats Autònomes. Segons fonts de l'Ajuntament de Salou, en aquell moment la platja es trobava "molt concorreguda" però "ningú va veure res" que fes sospitar de la presència d'algun peix gran a prop de la platja.

El responsable d'Alesport, l'empresa encarregada del servei de salvament i socorrisme al municipi, Manel Garcia, ha explicat a l'ACN que el jove es trobava a un centenar de metres de la platja, nedant sobre un flotador rodó en una zona amb una profunditat d'entre 1,50 i 1,80 metres. La víctima va rebre la mossegada després d'haver submergit la mà a l'aigua per desplaçar-se i, en treure-la, va veure la ferida que sagnava de forma abundant.

Mossegada de defensa

El jove va ser atès pels serveis de salvament a les instal·lacions de la mateixa platja, on se li va aturar l'hemorràgia, i posteriorment va ser traslladat al CAP de la població. Allí va rebre una vintena de punts de sutura. Segons ha explicat Garcia, tenia ferides a les dues cares de la mà. "Pensem que era una mossegada de defensa. Si hagués estat d'atac, a banda de la mossegada hi hauria hagut esquinçament, i en aquest cas només va marcar a la mà, però no va ser un atac", afegeix Garcia.

El dispositiu posterior, que va mobilitzar una embarcació de salvament i diversos socorristes amb prismàtics des de la platja durant una hora i mitja, no va poder detectar cap rastre del peix. Des de l'Ajuntament de Salou han intentat treure ferro a l'incident i han assegurat que es tracta d'un "fet aïllat", sense precedents en els últims temps.

Garcia, que treballa en el servei de salvament de Salou des de fa quinze anys, assegura que és el primer cop que viu un cas com aquest. Malgrat això, sí que ha percebut com en els últims temps tintoreres i tallahams s'apropen més a la costa, com tradicionalment havien fet. "Els pescadors i la gent de la zona diuen que és normal, perquè sempre se n'han vist", tanca. Enguany, al Camp de Tarragona s'han detectat possibles casos de tintoreres a prop de la costa en zones d'Altafulla i Torredembarra.

Més continguts de