SALUT
Societat 11/12/2010

La grip A torna i provoca 10 morts al Regne Unit

L'Agència Britànica de la Salut assegura que es tracta d'un rebrot previsible per a l'hivern i "gens inusual" en els casos de virus pandèmics

Acn
1 min

LondresEl virus A H1N1, conegut com a grip A i que va donar la volta al món l'any passat, ha tornat al Regne Unit i, en les últimes sis setmanes, ha causat deu morts, segons han informat les autoritats britàniques aquest dissabte. L'Agència Britànica de Protecció de la Salut, HPA, ha explicat que els deu morts són adults menors de 65 anys, molts dels quals ja tenien altres problemes de salut.

"En les últimes setmanes, hem vist augmentar el nombre de casos tant de grip estacional com de grip A", ha declarat el cap del departament de vies respiratòries de l'agència en un comunicat. Amb tot, l'HPA considera que no es tracta d'un fenomen "gens inusual" a l'hivern.

Segons l'HPA, és freqüent que un virus pandèmic es converteixi en la soca estacional més comuna durant la temporada següent de grip, de manera que no consideren sorprenent que torni la grip A. Un portaveu de l'agència ha explicat que l'augment del nombre de casos de grip a la Gran Bretanya era previsible per als mesos d'hivern.

La grip A H1N1 es va desencadenar el març de 2009 i es va estendre ràpidament per tot el món. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) calcula que unes 18.450 persones van morir pel virus, incloent-hi dones embarassades i joves. L'OMS va declarar la grip A com a pandèmia al mes d'agost de l'any passat, quan s'havia escampat a diversos continents.

stats