Societat 27/07/2014

La torre de vuit protagonitza la jornada castellera

Aquesta setmana les colles grans han cedit el relleu al capdavant de la informació castellera

Efren Garcia
3 min

ReusTot i que el degoteig de castells de nou pisos ha continuat a Valls, Sant Vicenç dels Horts o Vilallonga del Camp, el dos de vuit amb folre ha estat el castell protagonista de la jornada. L'estructura folrada va donar dissabte la tripleta de vuit en solitari als Nens del Vendrell, va consolar els Xiquets de Reus a la plaça del Mercadal i ha servit avui, diumenge, perquè els Marrecs de Salt tornin a celebrar la millor actuació del seu historial tot acaronant una de les posicions de privilegi al rànquing que defineix les colles que actuen el diumenge 4 d'octubre al Concurs de Castells.

Un dos de vuit amb folre que val un concurs

Els Marrecs de Salt han tornat a completar la tripleta de castells de vuit a la diada de la seva festa major. La colla gironina va coronar per primer cop la torre de vuit amb folre el 2012 i no la va descarregar fins al 2013, precisament a la seva millor diada de festa major. Un any després els Marrecs sumen el quart dos de vuit amb folre de la seva història, el primer de la temporada, i acaronen, ni que sigui de manera provisional, una posició al rànquing que els permetria participar a la jornada dominical del Concurs de Castells. Els han acompanyat a plaça els Xicots de Vilafranca, que han carregat els tres de vuit i descarregat el quatre; els Castellers de Terrassa, que han coronat el dos de set com a millor castell; i els Xerrics d'Olot, que s'han apuntat el primer tres de set de l'any.

Degoteig de castells de nou pisos

Ni la Colla Vella dels Xiquets de Valls, per partida doble, ni la Jove Xiquets de Tarragona no han deixat passar l'oportunitat de seguir sumant construccions de nou pisos aquest cap de setmana. Els vallencs van segellar el quatre de nou amb folre dissabte a Valls a la diada castellera de la festa major de les Vivendes. Avui, a Vilallonga del Camp, els rosats han compartit plaça amb la Jove de Tarragona. Les dues colles han descarregat els dos castells bàsics de nou i els han acompanyat del cinc de vuit. A Sant Vicenç dels Horts, els Castellers de Barcelona van fallar dissabte en el seu intent de fer-ne una nova plaça de castells de nou. Tot i així van descarregar tant el cinc de vuit com el quatre amb el pilar.

Els Nens consoliden la tripleta de vuit per Santa Anna

La plaça Vella del Vendrell va tornar a gaudir dissabte de la tripleta de castells de vuit de la formació local. Els Nens del Vendrell van tornar a demostrar un gran estat de forma descarregant en solitari el dos de vuit amb folre que ja havien coronat a la diada del seu aniversari a començament del mes de juny. Si bé a la ronda de pilars van haver de descartar l'espadat de sis pisos, van segellar la millor actuació de Santa Anna descarregant-hi també els dos castells bàsics de vuit. La colla dirigida per Maria Cunillera és ara per ara la formació més ben posicionada per ocupar l'última plaça en joc per a la jornada dominical del Concurs de Castells que tindrà lloc el dia 4 d'octubre a Tarragona.

Sant Pere i Sant Pau descarrega el pilar

Després de dos intents carregats enguany a la diada del local de la colla i a l'actuació de Sant Joan a Tarragona, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van haver de viatjar a Vila-seca per fer el seu somni realitat, descarregar el pilar de sis. La formació tarragonina provava el gran espadat des del 1994 però no va ser fins al mes de juny d'aquesta temporada que la colla el va veure coronat per primer cop. Dissabte van treure's una espineta d'una vegada per totes, descarregant el gran espadat en una jornada completa, ja que també hi van alçar el cinc de set i el quatre amb el pilar.

Els Xiquets ja no en tenen prou amb el dos de vuit

Després de descartar les possibles estrenes de tres de nou amb folre i cinc de vuit, els Xiquets de Reus van exhibir-se dissabte en una diada de Santa Anna que busca consolidar una agenda d'estiu engrescadora per als membres de la colla. Els reusencs van descarregar un excel·lent tres de vuit a primera ronda però el desànim entre els seus castellers semblava generalitzat fins i tot després de completar el dos de vuit amb folre al segon intent. Els crits d'un pis més van adornar el tres i un tímid i lleuger cinc de set que va servir per tancar la tripleta dels Xiquets. Al seu costat, els Brivalls de Cornudella van fer història en descarregar el primer dos de sis després que la colla es refundés el 2012. Els del Priorat van completar la seva millor actuació amb el tres i el quatre de sis amb agulla.

stats