Societat 25/12/2013

Com menjar torró i no engreixar-se

Els dolços de Nadal no resulten perjudicials si es prenen al matí i de forma moderada, segons l'Institut de l'Obesitat

Europa Press
1 min
El matí és el millor moment per menjar torrons / GETTY

MadridEls dolços de Nadal no resulten perjudicials sempre que es prenguin al matí, de manera moderada i en quantitats "molt petites". Aquestes són les recomanacions de l'Institut de l'Obesitat, preocupat pels efectes dels menús festius en la salut.

Durant les festes la majoria de les persones guanyen pes a causa dels excessos que es fan durant els àpats. Per combatre l'augment de pes, l'Institut ha recomanat triar les carns magres i, abans de cuinar-les, retirar-ne les parts greixoses. El peix fresc ha de ser "ferm, elàstic, humit i amb olor suau", i puntualitza que els peixos blancs i blaus compten amb una composició greixosa "molt beneficiosa", igual que el marisc.

Pel que fa als productes lactis, és convenient que siguin desnatats. Els brous de carn, aus i peix s'han de desgreixar en fred i és important adobar les carns amb espècies, herbes aromàtiques i poca quantitat d'oli.

Finalment, les millors postres són les que es basen especialment en fruites com la pinya, la taronja o el kiwi, ja que contenen poques calories i destaquen per la seva digestibilitat després dels àpats. També són adequades les infusions de camamilla o menta.

stats