SALUT
Societat 17/01/2011

Un tractament per deixar de fumar costa el mateix que continuar-ho fent

La Societat Espanyola de Farmàcia Comunitària diu que un tractament per deixar de fumar durant tres mesos costa el mateix que fumar un paquet diari durant aquest temps. Recomanen ser realista i demanar ajuda

Madrid
1 min

EFELa Societat Espanyola de Farmàcia Comunitària (SEFAC) diu que un tractament eficaç per deixar de fumar dura tres mesos i costa el mateix que un paquet diari durant aquest temps. Han assenyalat que fumar és una malaltia crònica de tipus addictiu i han subratllat que deixar aquesta addicció és possible. Diuen que ser realista i demanar ajuda sanitària són les principals eines per deixar de fumar.

Han recordat que a Espanya fumen habitualment més de 13 milions de persones. D'aquestes la meitat voldrien deixar-ho i només un 10 per cent dels que ho intenten sense tractament ho aconsegueixen. També han dit que els problemes de salut produïts pel tabac són els responsables del 15% de la despesa sanitària.

La SEFAC també ha fet recomanacions per deixar de fumar. El primer que cal fer és interioritzar que és possible i no desanimar-se si no s'aconsegueix a la primera. Diuen que cal avisar a les persones del voltant que es vol deixar de fumar, fixar una data concreta dins dels tres mesos següents i buscar ajuda d'un professional sanitari. Un horari de menjar regular, no consumir alcohol, cafè i aperitius associats al tabac, beure líquid, augmentar l'exercici físic i evitar ambients on hi hagi persones fumadores són altres recomanacions.

stats