Món
Societat 05/06/2011

Un transexual cubà fa realitat el seu somni als 61 anys

Juani Santos és un dels dos transexuals cubans que ha pogut canviar de sexe gràcies a les operacions gratuïtes que promou el Centre Nacional d'Educació Sexual (Cenesex)

Efe
1 min

La HabanaJuani Santos sempre havia desitjat ser un home: "Era el que havia anhelat tota la vida, ho necessitava com a persona. No hi ha res tan meravellós com poder identificar-me com un home normal, perquè jo sóc un home heterosexual". Finalment, als 61 anys, aquest cubà menut i amb bigoti, ha pogut fer realitat el seu somni. Santos és un dels transexuals pioners de les cirurgies de canvi de sexe a Cuba, aprovades pel govern de Raúl Castro al juny del 2008.

Santos va poder convertir-se en un home mitjançant les operacions gratuïtes promogudes pel Centre Nacional d'Educació Sexual cubà (Cenesex). Aquest cubà sempre havia estat convençut de la seva identitat sexual, havia ocultat el seu nom real, i de ben petit va estripar tots els vestits de nena que la seva mare va intentar que utilitzés. Fins i tot, va abandonar l'escola quan li van exigir que es posés un uniforme femení. "Hagués pogut ser enginyer, pintor, restaurador. Però el meu nom em va dificultar moltes coses".

stats