L'edifici Transformadors de l'Eixample, desallotjat

El centre és de propietat municipal i estava ocupat des del juliol passat

L'edifici Transformadors, desallotjat. Així ho ha informat aquest matí l' Ajuntament de Barcelona, que assegura que ha "recuperat" l'ús d'aquest centre, situat al carrer Ausiàs March, 60, a l' Eixample. L'edifici, que estava buit en el moment de l'actuació de la Guàrdia Urbana, va ser ocupat al juliol del 2015 i des del districte "s'han anat fent els tràmits necessaris per a la recuperació perquè es converteixi en un equipament municipal al servei dels veïns", segons el consistori.

L'Ajuntament va impulsar un procés participatiu –que va finalitzar el 9 de març– per definir uns usos de l'espai "que donessin resposta a les necessitats del teixit social del barri" i ara treballa per materialitzar la proposta: un edifici amb espai per a adolescents, gent gran i punt d'informació jove, ha assegurat en un comunicat.

L'actual edifici, en una parcel·la de més de 357 metres quadrats, té " patologies estructurals" i s'ensorrarà per donar pas a un nou edifici de cinc plantes amb una superfície construïda de 2.001,53 metres quadrats, i la previsió és que el projecte compti amb un pressupost de 5,13 milions d'euros.

L'immoble és una antiga estació transformadora que als anys 80 va passar a ser un casal de joves i que fins al 2008 va ser la seu del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i del casal d'Associacions Juvenils.