Més de 445.000 vehicles sortiran de Barcelona durant l'operació sortida de Sant Joan

Trànsit preveu que les franges horàries més problemàtiques seran les que van de les quatre de la tarda fins les deu del vespre

El Servei Català de Trànsit preveu que uns 445.000 vehicles es mobilitzaran des de l'àrea metropolitana de Barcelona durant l'operació sortida de Sant Joan, que començarà a les tres de la tarda de dimarts 23 i s'allargarà fins a la mateixa hora del dia 24. Per la seva banda, l'operació tornada es desenvoluparà entre les dotze del migdia i les dotze de la nit del dimecres 24. El SCT preveu que la majoria de desplaçaments siguin trajectes curts i locals per celebrar la revetlla i que, si la meteorologia acompanya, es facin cap a zones costaneres. Durant la vigília de Sant Joan, el cos de bombers reforçarà la seva dotació habitual i 2.795 mossos garantiran la mobilitat, la seguretat i l'ordre públic.

El Servei Català de Trànsit preveu que es poden registrar problemes de mobilitat durant Sant Joan sobretot en les franges horàries que van de les quatre de la tarda fins les deu del vespre del dia 23, i entre dos quarts de set i dos quarts de deu del vespre del dimecres 24. En aquesta línia, el SCT creu que les vies més conflictives, sempre que no plogui, seran les que accedeixin a les localitats costaneres. Entre els trams més problemàtics hi ha Sant Boi-Viladecans, Garraf-Sitges, Montgat-Vilassar-Mataró, Cassà de la Selva i l'Arboç i la zona del Vendrell.

Durant el dispositiu especial de trànsit s'establiran mesures especials de circulació, ordenació i regulació del trànsit amb l'objectiu d'augmentar la capacitat viària i minimitzar possibles retencions en trams de Girona i Barcelona.

El bus-VAO de la C-58 també s'obrirà per a tot tipus de vehicles, excepte camions de més de 7 tones i mitja, independentment del nombre d'ocupants, de sortida el dimarts entre les tres i les nou del vespre i de retorn a Barcelona el dimecres entre les tres i les nou del vespre.