TRANSPORT
Societat 18/05/2011

Territori i Sostenibilitat obre un expedient informatiu a Renfe per alteracions a la línia Barcelona-Figueres

Retards recurrents, manca de places i climatització inadequada són els motius que han portat la Direcció General de Transport i Mobilitat a obrir aquest expedient informatiu

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } En un comunicat, el departament de Territori i Sostenibilitat informa que ha tingut coneixement de determinades afectacions al servei ferroviari a la línia Barcelona-Girona-Figueres, prestat per Renfe, entre els dies 1 i 17 de maig.

Aquestes incidències han consistit en retards, en manca de disposició de places i climatització inadequada, que, “per la seva recurrència, han pogut comportar perjudicis i incomoditats als usuaris”. És per això que el departament ha optat per obrir un expedient informatiu per determinar les circumstàncies que “han motivat aquestes alteracions de funcionament del servei i trobar les solucions pertinents.” Renfe té un termini màxim de 24 hores per remetre al Departament un informe on expliqui quines incidències s'han produït, quines han estat les condicions de transport dels passatges, els retards, el nombre de persones que han viatjat dempeus o la climatització dels vehicles, així com les mesures que s'han adoptat per restablir la normalitat.

L’ordenament jurídic actual no preveu mecanismes sancionadors contra els operadors en cas d’incompliment dels acords en la prestació dels serveis. És per aquest motiu que Territori i Sostenibilitat impulsarà la redacció d’una modificació de la Llei Ferroviària per tal que s’inclogui de manera expressa el procediment sancionador a seguir contra els operadors per incompliment del servei.

A més, el nou contracte-programa, que ha de definir els serveis de rodalies i serveis de mitjana distància a Catalunya, inclourà unes clàusules que permetin imposar penalitzacions econòmiques per incompliment o alteracions del servei.

També la manca o la deficiència en la informació que es doni als usuaris podrà comportar sancions.

stats