El metro és el transport metropolità que guanya més viatgers fins al juny

Els transports públics de l'àrea de Barcelona superen els 353 milions de viatgers fins al juny i creixen un 5,5% respecte del 2016

Els usuaris dels transport públic a l'àrea metropolitana de Barcelona creixen en el primer semestre de l'any. Pugen tots els transports i el que més ho fa és justament el metro, que ha guanyat més d'11 milions de viatgers respecte de l'any passat malgrat que des de fa 3 mesos el servei està afectat per vagues parcials cada dilluns. Ja n'hi ha hagut 11 i les protestes dels treballadors continuaran dilluns vinent.

El metro de Barcelona ha registrat més de 203 milions de viatgers fins al juny i és el transport públic metropolità amb més afluència. La xifra és quasi un 6% més alta que durant el mateix període del 2016. De fet, dels 16 milions de viatgers més que va sumar TMB, quasi el 70% van ser de metro i, la resta, dels autobusos urbans.

Els busos de TMB van sumar un 5% de viatgers, fins als 102,5 milions de persones que els van utilitzar en total. Per contra, entre els serveis no integrats com el bus turístic la tendència va ser d'una lleugera caiguda, de l'1%. Els característics busos vermells de BCN Bus Turístics els han fet servir 2,47 milions de persones. El tramvia blau, amb xifres d'usuaris molt més discretes de 51.700 viatgers, va perdre també un 1,7% respecte del 2016.

Pel que fa al servei de busos de gestió indirecta, és a dir, els que operen empreses privades a l'àrea metropolitana, els usuaris van créixer un 5,3%, fins a superar els 45,5 milions.

Serveis com el Nitbus també van a l'alça, amb 8,3% més de viatgers en aquest període al Baix Llobregat i un 11% en el cas de les línies de la ciutat de Barcelona i el Barcelonès nord.

Globalment, la xarxa de transport públic de l'AMB ha incorporat 18,42 milions d'usuaris fins al juny i ha assolit els 353 milions de viatgers. El vicepresident de l'organisme, Antoni Poveda, ha subratllat les bones dades "malgrat que el sistema de transport metropolità està sofrint diverses jornades de reivindicacions laborals i aturades".

El cotxe privat col·lapsa els accessos

El transport privat de vehicles també ha repuntat durant la primera meitat de l'any, aproximadament un 4,5%, segons les dades de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. La circulació de transport de mercaderies, reanimada per la millora de l'economia i el consum, ha crescut un 10% en tones transportades al port i l'aeroport.

Segons l'AMB, els indicadors demostren que l'augment del transport privat està col·lapsant les vies d'accés a Barcelona i el seu entorn.