Societat 20/01/2013

Un pres fuig durant un trasllat a Lleida però és atrapat després de recórrer cent metres

Es tracta del tercer episodi de fuga que ha tingut lloc durant l'última setmana a les presons catalanes

Efe
2 min

BarcelonaUn intern de la presó de Ponent de Lleida va aconseguir fugir, divendres passat, quan era traslladat a l'hospital, encara que la seva fuga només va durar cent metres, ja que un funcionari de presons fora de servei va presenciar els fets i el va atrapar. Segons ha avançat avui la Cadena Ser i han confirmat fonts policials, els fets van ocórrer divendres passat, poc després de les 10.00 del matí, quan els Mossos d'Esquadra van traslladar en un vehicle policial un intern que s'havia de sotmetre a una revisió a l'hospital de Santa Maria, a Lleida.

Quan el vehicle dels Mossos va arribar a l'hospital, a l'altura de l'accés habilitat expressament per a l'entrada dels presos, un dels agents va baixar del vehicle i es va dirigir a obrir la porta del darrere del cotxe per treure l'intern. En aquell moment, el pres va donar des de dins del vehicle una forta puntada de peu a la porta que va desestabilitzar l'agent i el va fer caure a terra.

El pres, que portava manilles, va emprendre llavors la fugida, perseguit pels dos agents encarregats del transport des de la presó. Quan havia recorregut uns cent metres, un funcionari de presons que estava fora de servei es va abalançar sobre ell i el va tirar a terra, després d'haver vist que portava manilles i que fugia perseguit pels Mossos.

Un cop reduït, els agents el van tornar al vehicle policial i el van traslladar a la presó, on segueix ingressat sense haver passat encara la revisió mèdica.

Aquest és el tercer episodi de fuga de presos que es produeix l'última setmana a Catalunya, després del que va protagonitzar dilluns un intern de la Model de Barcelona -que va fugir per la finestra d'un bany del sisè pis de l'Hospital Clínic- i del que van dur a terme dimarts dos interns de la presó de Figueres (Alt Empordà), que es van despenjar per la finestra de la infermeria de la presó utilitzant llençols.

En el cas de Figueres, els dos presos van ser detinguts menys de dues hores després, quan un funcionari dels serveis penitenciaris, també fora de servei, els va identificar en plena rambla de Figueres i va avisar els Mossos d'Esquadra.

stats