Societat 17/05/2016

Primer trasplantament de penis amb èxit als Estats Units

L'home té 64 anys i havia perdut l'òrgan per un càncer

Ara / Efe
1 min
Thomas Manning, el primer pacient d'Estats Units que ha estat operat amb èxit d'un trasplantament de penis

BarcelonaPrimer trasplantament de penis amb èxit als Estats Units. Un equip de cirurgians de l'Hospital General de Massachusetts va anunciar-ho aquest dilluns i va detallar que van necessitar 15 hores d'intervenció per reconstruir l'òrgan, procedent d'un donant mort.

"Avui s'inicia un capítol en la meva vida ple d'esperança per a mi i per a altres que han patit ferides genitals, particularment, membres de les forces armades", va assenyalar dilluns el pacient, Thomas Manning. Es tracta d'un home de 64 anys que havia perdut l'òrgan per un càncer.

Aquesta és la primera vegada que es realitza una operació d'aquestes característiques als Estats Units, i la segona a nivell mundial després d'una intervenció similar el 2014 a Sud-àfrica, que va resultar exitosa i que ha permès al pacient recuperar totes les funcions normals.

Els metges que van realitzar l'operació a Massachusetts –l'uròleg Dickens Ko i el cirurgià plàstic Curtis Cetrulo– van explicar que el més complicat va ser reconstruir i unir tot el sistema vascular del penis. Ko va apuntar que és "moderadament optimista" sobre la perspectiva que el pacient tingui la capacitat d'orinar en unes setmanes, i confia que recuperi la funció reproductiva en setmanes o mesos.

Els doctors de l'Hospital General de Massachusetts, un dels millors centres de teràpies mèdiques avançades del món, van treballar durant més de tres anys a dissenyar l'operació, amb un equip de cirurgians, uròlegs, psicòlegs i experts en infeccions. El risc de rebuig d'aquest trasplantament és d'entre el 8 i 16% el primer any.

stats